Om oss

Nrlyze startades 2020 och är ett team av nyfikna entreprenörer, fastighetsägare, drifttekniker och ingenjörer som byggt det vi själva saknat under decennier.

Varför finns vi

Förutom att vi alla har en djup förståelse för det problem som idag skapar både frustration och leder till ett energislöseri vid uppvärmning av fastigheter delar vi en annan insikt. Vi står inför en transformation som är större än någon annan.

Vi kommer gradvis växla ut fossila energikällor till förmån för elektriska. Det är bra men det kommer också skapa ett behov av mer elektrisk energi. Eftersom klimat och hållbarhetsfrågor blir, och måste bli än mer aktuella kommer behovet av tjänster som våra bli ännu mer efterfrågade.

40 procent av Sveriges totala energikonsumtion går till drift av fastigheter och uppvärmning är den absolut största delen. Det finns ett grundläggande problem med styrningen av värmesystemen som skapar ett systematiskt energislöseri i princip i alla fastigheter. Det vill vi ändra på!

Om vi ska nå våra mål 2030

40 procent av Sveriges totala energikonsumtion går till drift och användning av fastigheter. Uppvärmning är den absolut största delen. Vi hävdar att vi med Nrlyze kan sänka energiförbrukningen för uppvärmning av fastigheter i genomsnitt med 10 procent endast genom att optimera inställningarna i värmesystemen. I Sverige skulle det innebära en reduktion med ca 10 TWh eller med andra mått mätt ca 50 000 000 km med en elbil eller i storleksordningen 500 000 000 kg CO2 per år (baserat på 50gCo2/kWh)!

Vilka är vi

Lars – VD / Grundare

Har 20 års erfarenhet av utveckling, innovation och ledarskap i några av Europas främsta industriföretag. Har de senaste 10 åren främst jobbat med utmaningar kopplat till elektrifiering av transportsektorn på Scania, självkörande bilar och olika former av elektriska energi-lager på Northvolt. Det som blev startskottet till Nrlyze var insikter från starten av Northvolt, en process som gav djup förståelse för hur vårt samhälle kommer påverkas av den pågående elektrifieringen. Vi behöver mer energi, mycket mer, och den går inte att skapa i den takt vi behöver den. Vi måste reducera vår konsumtion!

Christian – Teknikchef

Född fastighetsägare/-förvaltare in det mindre familjeföretaget. Vet hur man städar trapphus, aviserar hyror eller köper in ett nytt värmesystem. Utbildad maskiningenjör med en snudd på nördig passion för att skapa smarta elektroniska system. Har mer än 10 års erfarenhet av att bygga produkter åt bland annat medicinteknik- och fastighetsbranschen. Allt från att hitta hudcancer till att öppna tvättstugedörren vid rätt tid. Faktum är att innan Lars dök upp med idéen Nrlyze hade Christian precis utvecklat ett system på fritiden för att koppla upp och övervaka familjens värmesystem, en del av funktionen Nrlyze erbjuder idag

Do you speak science?

Vi söker stjärnor till vårt team. Brinner du för att använda din kompetens till att påverka och göra världen lite bättre med hjälp av nya tillämpningar av teknologi. Har du idéer om hur man kan påverka energianvändning? Triggas du av att förstå samband och skapa nya insikter?

Hör av dig till oss!